traditionele vissersboot GhanaJongens gezichten - GhanaMango's Ghana

Wij kennen Ghana als geen ander

Rondreis & Reisgids

Ghana heeft vele gezichten; tropische stranden, natuurparken en het traditionele noorden. Wil je een rondreis door Ghana maken dan kunnen wij je helpen met hetVertrek rondreis bij ayikoo beach house ampenyi plannen van vervoer, hotels, een reisgids en meer.

 

 

We kunnen voor geïnteresseerden vrijblijvend een reisprogramma samenstellen incl. de daarbij behorende kosten. Laat ons weten hoeveel dagen je wilt rondtrekken. We werken samen met een select aantal kleinschalige hotels en guesthouses waar we goede ervaring mee hebben. Hou er wel rekening mee dat het soms kan voorkomen dat er bijv. geen generator is of internet.
 
Onze reizen zijn trouwens niet ‘all-inclusive’, maar voor ons daardoor gemakkelijker op maat te organiseren, een stuk flexibeler EN vooral ook een stuk goedkoper!

 

Hoewel Ghana goed op jezelf te bereizen is kan het handig zijn om iemand mee te nemen die de lokale talen spreekt, het een en ander uit kan leggen, de route kent en dingen ter plekke kan regelen. Een reisgids (man/vrouw) kost 40 euro per dag. Daar kan de gids zelf accommodatie en eten van betalen. In het geval van een groep van 4 tot 10 personen bedraagt de vergoeding voor de gids 55 euro per dag.

 

Oud Hollands slavenfort St. George in ElminaJe kunt er voor kiezen samen met de reisgids het programma in te vullen. Je moet dan zeker proberen de slavenforten, Kakum en Mole nationaal park te bezoeken (voor ‘wildlife’ zoals bavianen, olifanten, krokodillen & het fraai gelegen hotel met zwembad). Verder zijn de steden Kumasi (hoofdstad van het Ashanti koninkrijk), Tamale, Cape Coast en Bolgatanga in het uiterste noorden van Ghana, de moeite waard.

 

 

 

Online boeken actie Ghana
Fascinerend boek:
Over slavenhandel
en leven rond het
oud Hollandse fort in
Elmina. De schrijver
trekt tevens het Gha-
nese binnenland in
Deze reisgids is een
aanrader, met prak-
tische tips over be-
zienswaardigheden
accommodatie, ver-
voer, reisafstan-
den en kaartjes
..
Een boeiende histo-
rische roman over
Ghana en Neder-
land na de slaven-
tijd is ‘De zwarte
met het witte hart’
van Arthur Japin
Nederlands reis-
boek ‘Ervaar Ghana’
is nuttig en leuk als
voorbereiding op je
reis naar Ghana.Veel
over natuur, cultuur
en ecotoerisme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je Ghana visum een gedoe? visum ghana logo
Laat het even regelen!

De visum aanvraag is niet altijd even makkelijk. Zo ben je verplicht het visum in persoon aan te vragen (als je voor het eerst naar Ghana reist), dus 2 x keer op en neer naar Den Haag, 2 vrije (mid)dagen, wachttijden & de nodige bureaucratie.

Maar je kan het natuurlijk ook laten regelen.

De visumdienst plant je afspraak, zorgt dat de documentatie in orde is, doet de betaling & ze halen je paspoort weer op. Je paspoort kun je evt. ook retour naar je huisadres laten sturen (tegen betaling). Een goede en behulpzame organisatie!

Als je even onze naam noemt (Ayikoo Tours) krijg je een kleine korting van €2,50 op de bemiddelingskosten.
Het visum aanvraag pakket vind je HIER

Recente Reactie's:

  • Tour

    8-2-2023

    Prima chauffeur, je kan met hem zeker je verwachtingen bespreken.

    Ludo Vanmarsnille, De Pinte, België

    Lees meer reactie's