traditionele vissersboot GhanaJongens gezichten - GhanaMango's Ghana

Echt tot rust komen doe je aan zee

Ayikoo vakantiehuis aan zee

Op zo’n 20 minuten rijden van het stadje Cape Coast en de koloniale slavenforten ligt het schitterende Ayikoo Beach House. Volledig ingericht, drie ruime slaapkamers (2 tweepersoons, 1 één persoons), twee badkamers met douche en toilet, keuken, volledig ingerichte ruime woonkamer en een prachtige veranda met uitzicht op de beach girl Ghanablauwe golven die op het schitterende strand breken.

Een verblijf in het beachhouse is een unieke ervaring. ’s Avonds de zon in de zee zien zakken, terwijl lokale bewoners rustig over het strand van hun vissersboten naar huis lopen, is een werkelijk onvergetelijke ervaring. Lopend over het strand voor het beachhouse, ver weg van alle drukte van de stad, beleef je het gevoel van Ghana puur en intens!

De accommodatie

Het Beach house is gelegen op ong. 20 minuten rijden van bezienswaardigeheden als het stadje Cape Coast, de touwbruggen in ‘Kakum national park’ en de koloniale slavenforten (zoals het oud Hollandse slavenfort in Elmina). Het ligt op een mooie tropische lokatie pal aan de oceaan met verschillende kamers en een fraai palmenstrand als ‘voortuin’. Kortom een unieke lokatie met je eigen huis en je eigen strand.

De huurprijs voor het beach house hangt af van het aantal personen.

Voor actuele prijzen, info en seizoens prijzen kun je terecht op onze website www.ghana-beach-cottage.com


In het huis is een ingerichte keuken aanwezig, maar er zijn ook een aantal restaurantjes langs het strand (op korte loopafstand van het huis).

Alles is verder aanwezig (van beddegoed tot wc papier, zeep, stretchers, een hangmat en tevens een schoonmaker/watchman; ‘Joe’). En er is ’s nachts een nachtwaker op het terrein.
NB. Wel graag zelf klamboes meenemen.

Boek gemakkelijk online! Klik HIER 

Tips:

Maak je eigen smoothie (in de keuken is een blender).
Ghana barst van het verse fruit. Bij Ayensudo junction wordt veel & goedkoop fruit verkocht, van mango tot watermeloen (op 5 min. rijden van het huis). En vergeet de kokosnoten in de voortuin niet…

Maak je eigen vis barbecue! Er is een barbeque in de keuken / er zijn kooltjes in het dorp (‘charcoal’) / en verse vis aan het strand.

Er een vuurplaats in de tuin. Maak ‘s avonds je eigen kampvuur en geniet met een glas wijn van de sterren, de maan en het geluid van de zee.

Doe een ‘Ampenyi village tour’ – The ‘Be-The-Change’ foundation probeert levensomstandigheden van bewoners in Ampenyi te verbeteren. De initiatiefnemer ‘California’ laten je graag kennis maken met de traditionele levensstijl van de vissersfamilies in Ampenyi. Ze kunnen verder ook een zgn ‘lagoon tour’ of een excursie met traditionele kano organiseren. www.bethechange-foundation.org

Reacties van gasten

“Meer dan super. Wij dachten dat het een beetje in de middle of nowhere zou liggen, omdat het niet in een stad was. Wij hebben steeds gegeten in de accommodatie van Nederlanders ernaast. Zij hadden ook uitgebreide prospecten en mogelijkheden tot excursies. Kortom een langer verblijf in het beachhouse is prima.”
Fam. Verstijnen, Oisterwijk, Aug. 2014  

“We hebben genoten van de toeristische plaatsen die we hebben aangedaan, zowel van natuur als cultuur is in overvloed te genieten. Het beach house was zeker ook een hoogtepunt; zo ‘bounty’ hebben wij er nog nooit bij gezeten!”
Fam. Rozendal, Mierlo, Dec. 2015

Lees HIER meer reacties…

Zie ook: Ghana Vakantiehuis & Vakantie bij NL’ers & Zoover vakantie & Book domestic flights & Micazu & Webs. Beach house & AirBnB & HomeAway & Tripadvisor & Welcome WW & VRBO

Online boeken actie Ghana
Fascinerend boek:
Over slavenhandel
en leven rond het
oud Hollandse fort in
Elmina. De schrijver
trekt tevens het Gha-
nese binnenland in
Deze reisgids is een
aanrader, met prak-
tische tips over be-
zienswaardigheden
accommodatie, ver-
voer, reisafstan-
den en kaartjes
..
Een boeiende histo-
rische roman over
Ghana en Neder-
land na de slaven-
tijd is ‘De zwarte
met het witte hart’
van Arthur Japin
Nederlands reis-
boek ‘Ervaar Ghana’
is nuttig en leuk als
voorbereiding op je
reis naar Ghana.Veel
over natuur, cultuur
en ecotoerisme