traditionele vissersboot GhanaJongens gezichten - GhanaMango's Ghana

Wij horen ook graag jouw reactie

Reacties

Elk jaar mogen wij voor velen een rol spelen tijdens hun reis in Ghana.

Voor de één is dat het ophalen vanaf het vliegveld, voor een ander stellen we een complete rondreis samen. Wat we ook hebben mogen betekenen, we horen graag wat je ervan vond!

Hieronder lees je reactie’s van onze gasten. Hopelijk staat die van jou er binnenkort bij!

 

 

 

Laat zelf een reactie achter!
 • Prachtige locatie

  6-11-2017

  Het beach house ligt echt prachtig. Met uitzicht op de oceaan, met palmbomen, hangmaten en heuse verhoging om de bootjes en de hoge golven te kunnen bekijken. Zowel het ontbijt als het diner hebben we telkens genoten bij het naast gelegen Ko-Sa. Helemaal prima.

  Annelies, Weert, Nederland

 • Ghana: het echte Africa!

  25-10-2017

  Vanwege een stage van onze dochter hebben wij Ghana bezocht. Dit was onze eerste ervaring met Africa. Samen met Melvin en Rebecca van Ayikoo Tours hebben we onze reis samengesteld. Hierbij werden we zeer goed en efficient geholpen. Mailtjes werden snel beantwoord en onze reis werd met veel deskundigheid samengesteld.
  Verwacht in Ghana geen grote Nationaal Parken met heel veel dieren, maar maak kennis met de echte Afrikaanse cultuur en vooral ontzettend aardige mensen. Onze gids/chauffeur Eric was echt geweldig: veilig loodste hij ons over de typisch Afrikaanse wegen en zijn uitleg over land en cultuur was uitzonderlijk. Mede dankzij de super organisatie van Ayikoo Tours maar vooral door onze gids Eric hebben we een ontzettend mooie reis in Ghana kunnen maken. Een aanrader!

  familie Halmans, Valkenburg aan de Geul, Nederland

 • Ampenyi

  4-10-2017

  In het vissersdorp Ampenyi is het Beachhouse van Ayikoo Tours. Wat een geweldig huis op een toplatie is dit. Een erg ruim huis direct aan het strand. Via Melvin/Rebecca kun je in contact gebracht worden met California een enthousiaste jongeman die oprichter is van de Okchi Foundation.
  www.okchi-foundation.org
  Deze organistie doet heel erg goed werk binnen de gemeenschap van Ampenyi. California neemt je bv mee het dorp in en laat je het ware Afrikaanse dorpsleven zien. Wat een top middag hebben wij gehad! Zelf zouden wij nooit het dorp ingetrokken zijn omdat je je als toerist toch wat ongemakkelijk voelt. Maar samen met hem was het echt heel erg leuk en interessant. Verder regelt hij ook een lagune excursie of een tocht op zee met een orginele afrikaanse vissersboot. Voel je daarnaast vrij om de stichting te steunen. California en Thomas doen er alles aan om het leven van de dorpsbewoners te verbeteren.

  Miranda & Leo, Riel, Nederland

 • Bliksembezoek aan Ghana

  28-9-2017

  Wij hebben een hele leuke reis naar Ghana gehad. De reis was vooral bedoeld als bliksembezoekje aan onze dochter Robin, die voor haar tropen co-schap aan het werk is in het Holy Family Hospital in Techiman. Hoewel we maar weinig tijd hadden om het land echt te gaan verkennen hebben we het gevoel dat we dankzij de vele enthousiaste verhalen van onze chauffeur Eric Ghana toch hebben mogen leren kennen. We waren niet alleen daarom heel blij met Eric, zijn verantwoordelijke gedrag in het verkeer was ook indrukwekkend. Hij nam geen enkel risico, haalde alleen in als dat ook echt kon, dit in tegenstelling tot andere autobestuurders die we onderweg tegenkwamen. Verder kende Eric de omgeving goed en wist hij toch iedere keer het door ons opgegeven adres te vinden, terwijl dat zoals jullie weten niet altijd eenvoudig is in Ghana. Eric kwam zijn afspraken goed na. Hij deed mee aan activiteiten als dat gewenst was, maar bleef bescheiden op de achtergrond wanneer de situatie daar naar was. Wij waren erg blij dat jullie ons op zo’n korte termijn konden helpen met een fijne, betrouwbare auto met dito chauffeur. Ik denk dat het anders niet goed mogelijk was geweest deze reis te maken. Wij zijn erg tevreden over jullie service en zullen jullie reisbureau zeker aanraden aan anderen.
  Hartelijk dank voor alles.

  Andre en Dorine, Wijchen, Nederland

 • Genieten in Ghana

  21-8-2017

  In mei en juni een heerlijke tijd gehad in Ghana. Met het hele gezin paar dagen in Ayikoo Beachhuis verbleven. Lekker ontspannen en van hieruit naar Kakum National Park en Elmina Fortress geweest.
  Het busje met chauffeur Kwame was ideaal voor de reis van Accra naar dit paradijsje.
  Strand is breed zat om met een matrasvlieger te vliegeren.
  Fijne plek om bij te komen van een drukke eerste twee weken.
  Ideale plek om lekker te genieten.

  Maarten van der Wal, Maarssen, Netherlands

 • Heerlijke tijd!

  16-8-2017

  Wij hebben een heerlijke tijd gehad in Ghana. De reis was perfect geregeld en we hebben ook genoeg vrijheid ervaren om ons eigen ding te doen.
  We hebben ons verbaasd over de auto, die bleek erg sterk. De oostkant in de Volta regio was erg slecht, met een aantal rivieren waar we doorheen moesten. Dat was best spannend, maar is gelukkig allemaal gelukt. We hebben een aantal mensen gehoord die om zijn gekeerd op die plek, wat een extra nacht heeft gekost, toen we dat hoorden, waren we helemaal blij dat we het in 1 dag hebben kunnen rijden.
  Onze chauffeur Joseph was erg behulpzaam, er was nooit iets te veel. We hebben ons veilig gevoeld in de auto, hij regelde van alles.
  Het beach house was een heerlijke plek om de reis af te sluiten, relaxed, lekker ruim, en prachtig gelegen. Wij zijn heel tevreden en ik hoop zeker een keer terug te keren naar Ghana.
  Bedankt voor alles!
  Met vriendelijke groet,
  Hans, Aylin, Solange en Bianca

  Bianca Egberts, Amsterdam, Nederland

 • Rondreis juli 2017

  9-8-2017

  Een week lang met auto en chauffeur rondgereisd door dit prachtige land. Veel gezien. Elmina, het slavenfort is de moeite waard. Mole national park is in deze tijd erg groen en nat maar vooral erg mooi. De lange afstanden gingen snel voorbij omdat er genoeg te zien was aan de kant van de weg. Veel geleerd van de chauffeur over de gebruiken van het land. Goede plaatsen om te overnachten, beach house was heerlijk om even bij te komen.

  Ingrid/Ilse/Jacqueline, Ewijk, Nederland

 • Een prachtige reis!

  27-3-2017

  We hebben een fantastische reis gehad. In 10 dagen veel indrukken opgedaan en veel van het land geleerd. Onze chauffeur Kwame was zeer bekwaam. Wij hebben ons nooit onveilig gevoeld in het verkeer. Daarnaast wist hij over diverse onderwerpen veel te vertellen en had humor. Hij was altijd op tijd, behulpzaam en correct. De hotels waren prima, maar vooral schoon. We hebben in 10 dagen veel kilometers afgelegd, maar dat was het meer dan waard. We genoten van de natuur, het eten en vooral de ontmoetingen met de mensen. Het verblijf in Beach house was heerlijk. Helaas hebben wij het museum in Accra niet kunnen bezoeken vanwege de verbouwing. Spijtig was het ook dat wij op zaterdag en zondag in Kumasi waren. De bezienswaardigheden waren gesloten. We hebben wel het museum bezocht en een kerkdienst in het Akan (taal van de Ashanti’s) bijgewoond. Een geweldige belevenis.
  Ter voorbereiding op de reis veel via de mail met Melvin gecommuniceerd. Top!
  Ayikoo tour is zeker aan te bevelen.
  Het is voor ons nog steeds nagenieten van deze mooie reis

  Lilian en Muriel Sumter, Almere, Nederland

 • Prachtige rondreis door Ghana!

  11-3-2017

  Met een zeer voldaan gevoel kijken we terug op onze prachtige rondreis door Ghana.
  De reis was heel goed voorbereid. Met daarin een belangrijke rol van Ayikoo tours. Wij hebben het land goed leren kennen en genieten nog na van alle geuren, kleuren en belevenissen die we ondervonden hebben. Ook was het
  prettig dat jullie altijd op de achterhand aanwezig waren.
  We hadden prima hotels en ‘onze chauffeur Joseph’ heeft ons op een zeer bekwame wijze door het land geleid. Hij stond altijd open voor activiteiten en bezienswaardigheden die wij aan onze reis wilden toevoegen, erg plezierig. Altijd stipt op de afgesproken tijd stond hij voor ons klaar en was zeer attent en zorgzaam. Al met al een man die plezier heeft in zijn werk.
  Voor een rustpunt in de reis hebben we gebruik gemaakt van jullie beach house. Een geweldige plek met een housekeeper die zeer dienstverlenend was.
  Kortom Ayikoo tours is zeker een aanrader voor een Ghana vakantie!

  Familie Swierts , Maarssen , Nederland

 • Kleurrijk, gastvrij Ghana

  10-3-2017

  Wij, twee vriendinnen van 57 en 60, hebben genoten van onze reis in Ghana. Wat een mooi land en wat een geweldige mensen. Kleuren, geuren, sferen: wij missen het nu we weer in Nederland zijn.
  Melvin van Ayikoo Tours heeft ons goed geholpen bij de voorbereiding. We kregen steeds erg snel antwoord. De formule van een auto met chauffeur en zelf de rondreis bepalen, is ons erg bevallen.
  Met name de oostkant van het Voltameer vonden wij erg indrukwekkend. De fourwheeldrive hadden we daar wel nodig want de wegen waren heel slecht. Gelukkig hadden we aan Emanuel een geweldige chauffeur die daarnaast een erg prettig mens bleek. Bescheiden, dienstverlenend, humoristisch en gezellig. Wij hebben een bijzondere vakantie achter de rug en kunnen Ghana en Ayikoo tours aan iedereen aanbevelen.

  Hellen & Simone, Utrecht, Nederland

 • Hartelijk dank!

  28-2-2017

  We willen je hartelijk danken voor de goede samenwerking:
  Heel fijn dat jullie de koffers voor ons opgehaald hebben! (wat een uitzoekerij!)
  Zo soepel dat je ons toch op een onverwachte tijd op kwam halen van het vliegveld
  Goede chauffeurs die altijd keurig op tijd kwamen!
  Zij zorgden dat we op tijd naar toilet konden of zochten een restaurant voor ons.
  Ook fijn dat we je altijd konden bellen!
  Het heeft er allemaal voor gezorgd dat we een hele fijne reis hebben gehad in Ghana.
  Hartelijk dank daarvoor.
  Met vriendelijke groet,
  Kees en Cora, Sjaak en Annie, Marjan, Adrie, Gek en Ria

  Ria van de Lagemaat, Bodegraven, Nederland

 • Een FANTASTISCHE reis

  14-1-2017

  We hebben een FANTASTISCHE reis gehad! Ondanks het feit dat ik 5 dagen ziek geweest ben en we met vertraging naar België zijn teruggekeerd…
  De natuur, de dorpen, de dieren, de geuren en kleuren,… een bijzondere ervaring die nog steeds binnen sijpelt!
  Jullie chauffeur Kwame maakte een belangrijk onderdeel uit van onze reis en ook hij heeft dat schitterend gedaan! Geen enkele keer hadden we een onveilig gevoel in de auto, hij anticipeert zeer goed op het verkeer, doet geen inhaalmanoeuvres wanneer hij niet zeker is van zijn stuk, nergens hebben we extra moeten betalen aan politiecontroles, niets was hem teveel gevraagd, het was een plezier om met hem te kunnen praten over de gewoontes van de bevolking… we hebben hem dan ook met veel plezier meegenomen op uitstap, getrakteerd onderweg en samen met hem gegeten op oudejaarsavond.
  Doe hem vele groeten terug en we hopen van ganser harte dat hij nog voor velen de ideale chauffeur mag zijn!
  Ook willen we jullie bedanken voor de vlotte communicatie, het bezorgen van een prima chauffeur en de hulp die jullie hebben aangereikt!

  Karen de Vleeschhouwer, Gent, België

 • Ervaringen Ghana-reis

  14-11-2016

  Mijn vrouw en ik zijn eind oktober/begin november 2016 2 weken in Ghana (1e keer) geweest. Hoofddoel was om onze dochter te bezoeken die in een ziekenhuis in Hohoe 3 maanden stage loopt. Transport en accommodatie (beach house) hebben via Ayikoo Tours geboekt. Van tevoren met Melvin veelvuldig mailcontact gehad. Prettig was dat Melvin in de regel al binnen een dag reageerde en goede adviezen gaf. Transport betrof de airport haal/breng service en vervoer naar en vanaf Hohoe en beachhouse. De Ayikoo-chauffeurs (Eric en Emmanuel) hebben we als veilig, kundig en betrouwbaar (op tijd) ervaren en het wagenpark is in goede conditie. Het Ayikoo beach house is ons erg goed bevallen. Direct aan het strand, ruim en van alle gemakken (uitgezonderd airco) voorzien en Elmina, cape Coast (beiden 1/2 uur met taxi) en Kakum national park (1 uur met taxi) waren relatief dichtbij. Ook de concierge Emmanuel, die o.a. de compound bewaakte, taxi´s regelde en op verzoek boodschappen deed, was een uitkomst. Hij regelde zelfs een lokaal jongetje om voor ons kokosnoten uit de kokospalm te halen. De nabijheid (500m)van het Ko-Sa beach resort (NLD-eigenaar) was ook erg prettig om ´s avonds uit eten te gaan. En ze hebben daar verse koffie, een zeldzaamheid in Ghana. Kortom, een fijne vakantie gehad in Ghana, mede dankzij Ayikoo Tours. Melvin en Rebecca c.s., bedankt!

  O. de Jong, Tilburg, Nederland

 • Top

  3-10-2016

  Fijne auto met werkende airconditioning. Goede rijstijl door vriendelijke zorgzame chauffeur Sam die ons op meest onmogelijke adres op tijd wist te vinden en erg behulpzaam was.

  Hilde Krom, Utrecht, Nederland

 • Mijn geest waart rond in Ghana

  26-7-2016

  Ik ben nu weer een week thuis maar mijn geest waart nog rond in Ghana. Ik heb een geweldige tijd gehad en met enkele mensen die in ontmoet heb, heb ik nog steeds contact. Misschien ebt dat weg, misschien blijft dat, de tijd zal het leren. Ik heb een geweldige vakantie gehad, echt de reis van mijn leven gemaakt.
  Misschien niet zo moeilijk omdat ik niet zoveel had gezien van de wereld maar Ghana heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Veel contact met mensen , hoe ze wonen, werken en leven, vaak in armoede. En natuurlijk ook het Mole park was heel bijzonder.
  Met de ruim 1500 foto’s die ik gemaakt heb , heb ik nog wel wat na te genieten…
  Over de auto, en Eric niets dan goeds. De Toyota Hi Lux is een heerlijke wagen voor zo’n tocht en Eric was heel bezorgd voor mij. Het is een fijne man om mee op te trekken. Dank je wel voor alle goede zorgen, en de kans is groot dat in nog een keer naar Ghana kom! Hartelijke groet, Henry

  Henry de Goeij, Diessen, Nederland

 • 2 weekse reis en verblijf in het beach house

  4-5-2016

  We hebben een mooie reis gehad. De door jullie voorgestelde verblijven beantwoordden aan onze wensen. Het programma werd soepel gehanteerd en het feit dat we pas een dag later toekwamen en het uitstellen van onze terugvlucht werd zonder problemen aangepast. De chauffeur Eric hield rekening met onze interesses en gaf heel wat uitleg. Hij stond ons bij waar wij ons wat onzeker voelden zoals bij de eerste aankopen, het afbieden en het geven van fooien. Joe -de caretaker van het beach house– zagen we ook af en toe en hij stelde zelfs voor om mee te gaan naar de vismarkt in Elmina. Hij stond er ook op om eens voor ons te koken. We maakten ook zelf dingen klaar die we onderweg tegengekomen waren zoals de lekkere paddestoelen met de lange stelen en Ko-sa was prima voor de luie dagen. We genoten van de voorgestelde lectuur en de rust.
  Bedankt voor de service,
  Vriendelijke groeten,
  Stefaan en Kaat

  Stefaan Blondelle & Kaat Sanders, Brugge, Belgie

 • Paradijselijk!

  18-4-2016

  Een mooiere plek om ons korte verblijf in Ghana af te sluiten, kun je haast niet bedenken. Mooie, ruime accommodatie op een schitterende locatie direct aan de oceaan. En dat voor een zeer schappelijke prijs. We hebben het Ayikoo beach house al weer 2x aanbevolen aan kennissen

  Harry Boumeester, Breda, Nederland

 • Persoonlijk en betrouwbaar

  15-1-2016

  We hebben een erg leuke reis door Ghana gemaakt met onze “extended family”. Bij het voorbereiden hebben we goede info en hulp gekregen van Melvin (via de mail steeds heel snel reactie!), m.n ook wat betreft verkrijgen van de visa en het vervoer: prima busje waar we met 7 passagiers en bagage goed inpasten en waarmee we de ook af en toe onvermijdelijke dirt-roads trotseerden dankzij onze vriendelijke en veilig rijdende chauffeur Eric. Met hem konden we steeds onze wensen goed overleggen. Veel gezien en ervaren!

  Hester van Wieringen, Utrecht, Nederland

 • Fijn verblijf!

  23-11-2015

  We hebben een heerlijk verblijf gehad in het beachhouse. Het is zeker een aanrader voor verblijf in Ghana!

  Cathy Theunissen, Amsterdam, Nederland

 • Vakantie in de Achterhoek : )

  8-9-2015

  A.s. Ghana gangers zijn op zoek naar Nederlanders die in de zomer ’16 een korte vakantie willen doorbrengen in hun huis in Borculo.
  Hier wat info: “Wij wonen in Borculo, in de mooie Achterhoek. Ons huis is vrijstaand en vrij groot. 500m3 op 500 m2, 2 parkeerplekken op eigen terrein en extra parkeerruimte aan de weg. Beneden: Studeerkamer met 2-persoons slaapbank, woonkamer 35 m2, woonkeuken 16 m2 met alle gebruikelijke apparatuur, computerkamer met 3 laptops voor de kinderen en een tweede toilet (1e is in de hal). Garage doet dienst als opslagruimte, met diepvries en extra combi-magnetron. Boven: kleine badkamer met douche en toilet, waskamer met wasmachine en droger, (5 slaapkamers met 7 slaapplaatsen) ouderslaapkamer met 2pers. Bed, 2 slaapkamers met een hoogslaper, 1 slaapkamer met een 1-pers bed en 1 kamermet een hoogslaper en een 1 pers bed.
  In de besloten tuin staan een trampoline, picknicktafel voor 8 personen een overdekte waranda met tafel en stoelen voor zeker 12 personen. Ook zijn er 7 fietsen ter beschikking (wel 5 herenfietsen). Borculo is een rustiek dorp (met stadsrechten!) en een prachtige omgeving. Er is veel te doen voor allerlei leeftijdscategoriën.
  Afstand tot Arnhem, Amersfoort, Zwolle met de auto is ongeveer 1 uur.”
  Interesse? Mail naar info@ghanavakantie.nl en we sturen het door.

  Fam. Rouwhorst, Borculo, Nederland

 • Verblijf Ayikoo Beach House

  9-6-2015

  Hallo allemaal!
  Van 1 t/m 18 mei 2015 hebben wij met 4 personen rondgereisd in Ghana. Wij hebben een top vakantie gehad! Ghana is erg mooi, behoorlijk modern, vriendelijk volk, mooi natuur, mooie stranden,leuke (culturele) bezienswaardigheden met een zeer interessante historie en absoluut aan te raden als vakantieland! Je kunt er ook kitesurfen. Jammer dat dit land nog zo weinig is ontdekt! Via Ghana vakanties hebben wij het mooie strandhuis Ayikoo Beach gehuurd. Jammer dat er geen airco, maar wel een fan in elke ruimte.
  Ook hebben wij een auto met chauffeur gehuurd. Onze chauffeur heet Eric. Een betere chauffeur hadden wij ons niet kunnen wensen! Eric is een topper! Hij rijdt goed, veilig, geconcentreerd en heeft humor. Hij is slim en weet veel van het land. Ook weet hij leuke, plaatsen om te eten. Je kunt hem van alles vragen en enorm met hem lachen! Wij raden iedereen aan om hem als chauffeur te nemen! Thank you very much Eric!
  Groeten van Johan, Fenna, Rogier en Mami Coster

  Familie Coster, Hilversum, Nederland

 • Bezoek aan het oud Hollandse fort in Senya Bereku

  26-5-2015

  I had the pleasure of spending a full day with Ghana Vakantie while I was on a business trip in Accra. I elected to cut down on driving time from Accra to the main fortresses and instead went to the Senya Bereku Fort(also known as Fort Good hope); a Dutch fortress built in 1702. The fortress has been fully restored. A little cafe serves cold drinks while you enjoy magnificent views of the sea.
  My primary concern was safety as the streets in Accra are unpredictable with incomprehensible traffic rules, the millions of vendors and the occasional chaotic toll booth. I had nothing to worry about. The people of Ghana are extremely friendly and welcome foreigners. Erik the driver knows what he is doing. He is a safe driver and a pleasant person to hang out with for the day. As a tour guide, he is knowledgeable of the rich history of the country.
  The fortress was certainly worth the two-hour drive (one way). The view of the fishermen preparing for their long trips at the shores of the town of Senya Bereku was a great bonus. One sees the real Ghana. I learned a lot about its culture.

  Gregory Maassen, Washington D.C., USA

 • Ghana introductie

  27-4-2015

  Onderweg naar Sao Tome e Principe hebben we zowel vooraf als achteraf enige dagen in Ghana doorgebracht. Met behulp van Melvin is er een programma samengesteld met een aantal dagen in de buurt van Elmina en een aantal dagen Accra. Tijdens onze trips konden we gebruikmaken van de uitstekende diensten van Eric die zowel gids als chauffeur was. Dankzij hem hebben we veel gezien en geleerd.
  Ghana is zeker de moeite waard om te bezoeken. Er is veel te zien en er is een infrastructuur die dit ook vergemakkelijkt. Er hangt een vriendelijke sfeer en de service in hotels ed was goed. We hebben maar een klein deel van het land gezien, maar het proeft zeker naar meer! Een aanrader.

  Pieter van Welzen, Amsterdam, Nederland

 • Verwondering

  13-3-2015

  Ik heb Ghana bezocht te ervaren wat het ook met mijn dochter heeft ervaren.
  Een land met veel trots. Als buitenstaander heb ik die met name gezien in de schoonheid van de kleding waar men in loopt. En natuurlijk gehoord op straat.
  Een land nog volop in ontwikkeling maar ook al geconfronteerd met de elementen van de westerse wereld.
  Het feit dat we een auto met chauffeur hebben gehuurd heeft ons ontzettend geholpen om de plekken te bezoeken die we graag wilden bezoeken.
  Hierdoor hebben we contact kunnen maken met de bevolking en hebben kennis gemaakt met rituelen die ons onbekend zijn.
  Onze chauffeur was in die zin voor ons meer dan alleen een chauffeur. Hij is ook de schakel naar de bevolking geweest. De beveiliger wanneer we voor ons gevoel op onveilige plekken waren. Een man waar we op konden rekenen.

  Piet Jan Kuipers, Assen, Nederland

 • Beach front accommodation in the middle of Accra

  4-3-2015

  Hello to you all. My name is Audry. I am an aunty of Rebecca & Melvins friend in Amsterdam, and I have a very nice beach front accommodation in the middle of Accra (in the Nungua area). It is a shared house with a seperate 2 bedroom apartment. I and my husband would like to rent this out for short or long term. The apartment can easily fit a family but can also be rented out to a couple. I have attached pictures of the said accommodation. I hope you like it. We love animals and have a variety of birds and 2 pet turtles around the house.
  Feel free to contact me for any other information. Aunty Audry 00233278258877 & 00233244555627. Or contact Melvin on info@ghanavakantie.nl

  Audry, Accra, Ghana

 • Fietsen in Ghana

  23-12-2014

  Van 25 nov. tot 19 dec. hebben we op onze eigen fietsen een tocht van ruim 1000 km door Ghana gemaakt. Het is dan heel fijn als de start en finish goed geregeld zijn. Ayikoo Tours verzorgde op uitstekende wijze het ophalen/wegbrengen vanaf het vliegveld in Accra. Het Beachhouse in Ampenyi was een van onze mooiste rustpunten waar we 3 dagen zijn gebleven om de omgeving te verkennen en te zwemmen in de schone zee. Heel relaxed genieten in een paradijselijke setting onder de cocospalmen van strand, zee, visserij en lekker eten bij de buren van Ko-Sa.
  Ghana is heel leuk om met de fiets te verkennen. Overal langs de weg wordt je enthousiast begroet en welkom geheten (Akwaaba!). Langs de weg is volop aanbod van vers fruit, oliebollen, brood, drinken. Je hoeft dus niets mee te nemen en er zijn onderweg volop overnachtings mogelijkheden in guesthouses en hotels.
  We fietsten meestal van 6 uur in de ochtend tot het middaguur en dan in de namiddag een rondje zonder bagage op de overnachtingslokatie. Het ‘rotshuis’ van Hand in Hand in Nkoranza is ook een heel bijzondere plek. We fietsten vandaar naar het leuke Boabeng Monkey Sanctuary. Andere bijzondere plekken die we met de fiets bezochten zijn Lake Bosumtwi, het Arboretum van Bunso, het Cocoa Research Institute in Tafo, de Aburi Botanic Gardens en Kumasi.
  Melvin en Rebecca, dank voor jullie goede adviezen, airport pick-up en prachtige beachhouse!

  Annet en Jan Koeman, Kloetinge, Nederland

 • Relaxen aan de Atlantische oceaan

  10-11-2014

  In oktober waren we met 5 personen in de Beach house. In één woord: geweldig. Een prima locatie, goed onderhouden en schoon. De contactpersoon, Joseph, was bijzonder aardig en behulpzaam. Hij zorgde onder meer voor het ontbijt. Met Kosa Beach als buren (voor diner etc.) was het heerlijk. Lekker in de oceaan, genieten op het terras en prima uitrusten in het huis. Ook de excursies en het vervoer waren prima geregeld. En, indien nodig, is er snel contact te vinden met de eigenaren. Een aanrader???? Jazeker!!!!

  Frank Baas, Bodegraven, Nederland

 • Geweldig goed geregeld

  9-11-2014

  We gingen naar Ghana omdat mijn dochter vrijwilligerswerk doet in een weeshuis in Swedru en in een ziekenhuis. De derde dag haddden we een reisprogramma geregeld via Ghana vakanties. Chauffeur Eric haalde ons op en reed, vertelde, begeleidde ons naar de high lights van het zuiden, zoals het Elmina kasteel, Cape Coast en Kakum park. We hadden 2 overnachtingen in het prachtige beach house aan de zee mbv de tuinman Joseph. Alles erg goed geregeld, goede chauffeur. Helaas moest onze reis wegens familie omstandigheden beeindigd worden, anders hadden we nog een vervolg naar het Voltameer en naar Hohoe Wli watervallen en naar Kokrobite dicht bij Accra, we hopen dit nog een keer te vervolgen met chauffeur Eric, die via ghana vakanties erg behulpzaam was om ons op de juiste tijd met onze spoedtickets naar de airport bracht. Bedankt allemaal.

  Pronk, Raalte, Nederland

 • Mooie week in Ghana

  20-10-2014

  Wij hebben een prima week gehad, goede 4 wheeldrive met uitstekende chauffeur Eric die de weg op zijn duimpje wist. Ook vertelde hij veel over de gebruiken van de bevolking en andere wetenswaardigheden. We zijn in het Molepark geweest, Nkoransa, het Hand in Hand project van Albert en Jeanet van Galen, heel indrukwekkend hoe hier voor de gehandicapte kinderen wordt gezorgd. Ook een goede kamer en lekker eten. Verder naar Kumasi en onderweg genoten van het mooie heuvellandschap. Uiteindelijk twee dagen relaxen aan de kust bij Ko Sa Beach. Hier was vooral de keuken prima, lekker vers eten en veel groenten en fruit. Bedankt voor de goede organisatie en contacten, ik kan jullie organisatie van harte aanbevelen hoor!

  Mariet Hestermans, Emmeloord, Nederland

 • mooie intensieve ervaring

  18-9-2014

  Wij hebben een heel mooie reis gehad en zijn zeer onder de indruk van al hetgeen we hebben gezien en meegemaakt.De persoonlijkheid en rijvaardigheden van onze chauffeur Seth hebben daar zeker toe bijgedragen.Het contact verliep zeer vlot en zonder enig probleem (het klikte zeer goed). Hij is zeer bescheiden en rustig en ook aangenaam om samen mee te reizen. Een voorzichtige en flexibele chauffeur en goed op de hoogte van alle wegen en verblijven. Ghana is een zeer mooi en nog vrij onontdekt land wat toerisme betreft, met een zéér vriendelijke bevolking.Je reist er echt ontspannen en rustig, maar tegelijk ook heel aangrijpende landschappen en dorpjes.

  Tania, Antwerpen, Belgie

 • Onvergetelijke reis

  3-9-2014

  Afgelopen augustus hebben wij een onvergetelijke reis gemaakt naar Ghana. Verblijf en auto met chauffeur was perfect geregeld! Alles was maatwerk en het contact met Melvin en Rebecca was prettig! Heel erg bedankt voor deze geweldige ervaring. We zullen jullie bij iedereen aanbevelen! Veel succes met jullie bedrijf en wellicht tot een andere keer!

  Caroline Zwaneveld, Bodegraven, Nederland

 • Heerlijk Ghana

  1-9-2014

  Op 5 juli brachten wij onze dochter naar Ghana alwaar zij een maand vrijwilligers werk ging doen via Projects Abroad. Zij vertrok naar Koforidua en wij gingen na 1 dag Accra richting Cape Coast naar het strandhuis dat wij voor 3 weken hadden gehuurd. Wat een heerlijke rust daar. Het huis is prima om te verblijven, of we de volgende keer weer zó lang blijven valt te bezien. De geiten die iedere dag langs het huis lopen is even leuk maar als je er langer zit en je vindt ze ’s ochtends op het terras in de banken… Joseph the caretaker doet z’n best om de poep weg te harken! Een aardige man die met ons naar de markt in Cape Coast ging om vis te kopen. Hij maakte de vis schoon en bereidde ons een heerlijk maal. 5 Minuutjes lopen over het strand brengt je bij Annelies en Nol, Nederlanders die een beachresort hebben, genaamd kosa. Je kunt er heerlijk eten. Wat een lieve mensen!
  Iedere ochtend even het dorpje in om bij de één brood te halen, bij de ander eieren en boter en verderop kon je water krijgen. Wat een vriendelijke mensen daar. De kinderen kwamen langs om een soort van muffins te verkopen en ze kregen van ons ballonnen waar we een gezicht op tekenden. Ze waren er gek op. Met Erik zijn we een weekend weggeweest richting Koforidua en Kumasi om onze dochter te bezoeken. Erik weet heel veel van de Geschiedenis van Ghana en is een goed chauffeur! De bedoeling van deze vakantie was voor ons rust en dat is goed gelukt. Geen tv en geen internet, alleen onze boeken en goede gesprekken. Zelfs onze 17 jarige zoon vond het prima. Al met al een aanrader om met Ayiko tours in zee te gaan. Alles is goed geregeld en wat beloofd is, wordt nagekomen. Melvin en Rebecca, hartelijk dank en graag tot een volgende keer. Familie Vrolijk

  Christina, Hans en Geertjan Vrolijk, Stad Delden, Nederland

 • On tour in Ghana

  25-8-2014

  Twaalf dagen toerden we door Ghana met een uitstekende auto en dito chauffeur. We deden veel indrukken op en genoten van de natuur en de mensen. Fijn dat Ayikoo alle overnachtingen al had geboekt. Er werd overal op onze komst gerekend en onze driver hielp bij het inchecken. Leuk om een chauffeur te hebben die de goede plekjes weet en veel over het land kan vertellen. Lake Bosomtwi is echt een aanrader! We hebben gevaren op een drijvende plank met een visser uit het dorp. Je kunt er ook heerlijk en veilig zwemmen!
  Bobiri met zijn prachtige bomen en vlinders is een uniek stukje natuur.
  Het hotel in Mole National Park was hilarisch: een kamer met een bad, maar geen water uit de kraan! Maar … de olifanten waren indrukwekkend, net als die krokodil die een baboon van de oever van een meertje plukte.
  In Larabanga kregen we een uitgebreide rondleiding door de belangrijkste teacher van het dorp. Hij nam ons vervolgens mee naar Mognori, waar we eerst kennismaakten met de chief voor het dorp in mochten. Boeiend: 2 dorpen zo dicht bij elkaar en zo verschillend.
  Op de markt is Kumasi moet je wel weten waar je moet zijn, anders verdwaal je in de chaos.
  Langs de kant van de weg kunt je van alles kopen. Ook handig als je even nodig moet: er is altijd wel iemand die zijn afvoerputje ter beschikking stelt.
  Vergeet niet om in Ghana naar PCC Hand in Hand Community in Nkoranza te gaan. Een leefgemeenschap waar kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudig beperking liefdevol worden opgevangen en verzorgd.
  Al met al: een vakantie die we niet snel zullen vergeten!

  Lia & Dick de Wit, Zeist, Nederland

 • relaxen aan het strand

  18-8-2014

  We hebben een fijne week gehad in het beachhouse. Mooi huis, prachtige omgeving en een zeer behulpzame contactpersoon Joseph! De vissers, vriendelijke mensen en onze geiten waren met name voor de kleinkinderen Yayra en Dodzi een belevenis. Het was fantastisch.

  Urika Voogt, smilde, Holland

 • Een geweldige ervaring. Genoten!

  18-8-2014

  Wij zijn net terug van een rondreis door Ghana. Wat een prachtig land, hartelijke mensen, mooie natuur en rijke cultuur. In bijna 3 weken hebben we dwars door het land tot het hoge noorden gereden met onze zeer betrouwbare en aardige driver/gids Seth. Daarna heerlijk eindigen in het Beach House waar de kinderen uit het dorp dagelijks bij ons kwamen voetballen. Wij hebben echt genoten en snappen niet waarom niet meer mensen naar Ghana gaan (ook met kinderen!). Echt een aanrader.

  Julia en Oege en 2 kinderen (9 en 11 jaar), Amsterdam, Nederland

 • Indrukwekkend Ghana

  29-5-2014

  In april zijn we met z’n 5-en op bezoek geweest bij onze dochter Karlijn en haar klasgenote Judith die stage lopen op de Primary school in Akatsi. Het was geweldig haar terug te zien. Indrukwekkend om te zien hoe de mensen in Ghana leven en hoe je daar als Nederlanders mee omgaat en je aanpast als je daar tijdelijk woont.
  We hebben samen met Melvin en Rebecca onze reis uitgestippeld en 2 auto’s gehuurd met chauffeur. Super zoals Richard en Eben ons overal naar toe gebracht hebben, meedachten en rekening hielden met onze wensen.
  Het slavenfort in Elmina heeft veel indruk op ons gemaakt. Spannend de canopywalk in het Kakum National Park.
  Zeven blanke mensen bij elkaar vallen wel op. Wij als Yevu’s hadden veel bekijks en de Ghanezen maken graag een praatje met je. How are you, what’s your name?
  Bijna niet te geloven dat je op het ene moment de hutjes ziet waarin de Ghanezen wonen en enkele 10 tallen meters verderop, achter een schutting, logeer je zelf in een mooi hotel of bungalow met airco of ventilator. Ook het eten was daar goed.
  De laatste dagen hebben we doorgebracht in het beachhouse. Een schitterend huis op een prachtige locatie.
  Daar sta je dan, waar kunnen we eten en drinken kopen? Geen probleem. De chauffeurs en Joe, de watchman, gingen onze boodschappen halen en wij gingen in het nabij gelegen restaurant, dat door Nederlanders gerund werd, eten. Heerlijk.
  Regelmatig meegemaakt dat de stroom uitviel, ja dat hoort erbij. Kennis gemaakt met kakkerlakken!
  Het reizen met de trotro was een heel avontuur.
  Lopen over een markt is een waar genot voor je zintuigen. Zo anders als in Nederland. Geen mooie luxe winkels maar overal kraampjes langs de weg waar de mensen hun waren verkopen.
  Verhalen en foto’s kunnen niet weergeven hoe het in Ghana is. Dit moet je zelf beleven en meemaken.
  We kijken terug op een onvergetelijk avontuur.

  Wim, Ans, Marieke, Tim en Ellen, Wanroij, Nederland

 • Paradijselijk oord

  27-5-2014

  Met mijn dochter Simone (vrijwilligster) was ik enkele dagen in het Beach House. Het was een geweldige en unieke ervaring. Een prachtig huis een niet te overtreffen ligging met palmbomen en fantastisch strand als voortuin. De rust en het exclusieve. En niet te vergeten de super attente night (and day) watch Joseph. Een aanrader op zo’n stek ben je vast nog nooit geweest.
  Sjaak en Simone

  Sjaak en Simone Versluis, Leerbroek, Nederland

 • Loved it all!

  12-5-2014

  Ik had drie jaar geleden al (met man en zoontje van 4) via Melvin en Rebecca een reis uitgestippeld in Ghana. Dat was zo goed en leuk dat ik Melvin meteen mailde toen ik deze keer besloot voor research en werk te komen.
  Wat ik vooral bijzonder vind is dat AL Melvin en Rebecca’s suggesties volledig aansluiten op wie je bent en wat je zoekt. Ik reisde alleen dus wilde ik zeker zijn dat alles veilig was. Zij hebben me laten zien dat veilig en betaalbaar heel goed samen gaan. Ze voelen wie je als persoon bent kennelijk haarfijn aan. Alle hotels dus even leuk. Gye Name hotel in Accra toch wel een van mijn favorieten, gewoon omdat het zo knus is en pretentieloos, maar superschoon en vriendelijk. Ook ben ik 2 nachten in hun beach-house geweest in Ampenyi, wat een bijzondere en prachtige plek. Daar kom ik graag een keer terug. Veel plezier in Ghana!

  Aliefka Bijlsma, Amsterdam, Nederland

 • Fantastisch en indrukwekkend

  8-4-2014

  Alweer een paar weken thuis. Wat hebben we genoten van onze rondreis in Ghana. We hebben zo veel gezien en meegemaakt, zoveel indrukken. Van de drukte in Accra tot de rust in Mole en alles er tussen in. Twee keer pech onderweg mag de pret niet drukken. Ook dat is een ervaring. We hebben het zeer getroffen met Eric, onze chauffeur. Niets was hem te veel. Mede dankzij hem is onze reis een onvergetelijke geworden. Het was in één woord fantastisch. Thank you Eric for everything.

  Jan en Dorien, Gemonde, Nederland

 • prima

  13-2-2014

  Voor een bezoekende zaken delegatie en een reis naar Techiman huurde ik een auto. Dat was een prima auto (hyunday santa fe) met professionele chauffeur (Samuel) en prima prijs!

  Merjim Groen, Swedru, Ghana

 • Een heerlijk verblijf in Ghana

  11-2-2014

  In de trant van “twee weken geleden waren we nu nog in Ghana en met dit of dat bezig….. enz.” denken wij nog iedere keer met veel plezier terug aan onze mooie en plezierige week in Ghana. Veel hoopvolle ontwikkelingen waargenomen en ook weer veel aardige mensen ontmoet. Jullie chauffeur Richard heeft tijdens onze reis, heel goed voor ons gezorgd. Hij was behulpzaam, vriendelijk, gaf adviezen indien nodig en hield alles in de gaten. Dat voelden veilig en verzorgd, daar waren we heel erg blij mee!! Onze kennismaking met het https://www.operationhandinhand.nl/ heeft diepe indruk op ons gemaakt. Dat hadden we niet willen missen. Onze beide projecten bezoeken was heel plezierig. ’t Was goed om te zien dat de financiering van de restauratie van het educatieve ontmoetingscentrum in Teteman (bij Jasikan) met onze sponsorgelden, echt iets heeft toegevoegd aan het leven van parochianen van de Onze Lieve Vrouw van Fatima parochie! Daar hebben we in 2012 in negen weken ruim 3800 km. voor gefietst, naar Fatima in Portugal (www.wijfietsenvoorghana.nl). Het was het waard! Ook het project in Kadjebi van 2008, waarbij 40 computers geschonken waren aan de scholen. Ook daar was het mooi om te zien, dat er goed gebruik van gemaakt werd. Dat het oefenen op de computers, veel kinderen verder heeft kunnen helpen in hun ontwikkeling. Wij werken nu aan het fotoalbum, om onze mooie herinneringen aan die fijne week vast te houden! Alles is heel goed verlopen, we hebben een heerlijk verblijf in Ghana gehad, mede dankzij jullie hulp bij het plannen, verzorgen van de auto met chauffeur en de reserveringen. Heel hartelijk dank daarvoor en….als we weer jullie kant opkomen, dan melden wij ons weer!! Nogmaals dankbaregroet voor jullie, Melvin en Rebecca en ……ook voor Richard onze fijne chauffeur!

  Menna, Oscar, Walter, Koos & Idi vd. Meer, Roelofarendsveen, Nederland

 • lekker niksen aan het strand

  29-1-2014

  Dat was een relaxt verblijf in het Beach House, na negen dagen trekken door Ghana! Een westers ingerichte keuken, in vijf minuten in het dorp als er weer eieren, pinda’s of flessen bier nodig waren. Mooie ruime kamers met fan. Alles werkte! En een hotel ernaast waar de Nederlandse eigenaars zich net zo gastvrij toonden als caretaker Joseph.

  Sjoerd Zwart, Kampen, Nederland

 • Het zandstrand voor je snufferd

  16-1-2014

  Sorry voor de wat late reactie op jullie laatste mailtje maar ik heb het na mijn vertrek uit Ghana vrij druk gehad en had nog niet de tijd genomen jullie nog eens te bedanken voor de goede service. De veertien dagen in Ampenyi in de beach house waren een ware verademing , een paradijsje op aarde in een rustige en prachtige omgeving. Wat hebben we genoten van het zandstrand als voortuin en de zee zo pal voor je snufferd. Heerlijk bijkomen was dat en de batterijen weer opladen. Een pluim voor de chauffeurs die ons op tijd hebben opgehaald en gebracht. Alles was prima geregeld door jullie waarvoor dank. En wat hebben we genoten van ‘ bra Joe ‘ zijn aanwezigheid, discreet en afstandelijk maar steeds in de buurt indien nodig, een prachtkerel , hou die maar in ere. Plaatselijke bevolking ook zeer aardig , veel vis een kreeftjes gekocht van de plaatselijke vissers. Enkel de jeugdige kokosnotenkappers hebben we ééns moeten wegjagen toen ze dachten dat we niet thuis waren en ze midden overdag wat kokosnoten dachten komen te rauzen. Verder hebben we 14 quality time dagen gehad met mijn gezelschap en even weg uit de drukte van Accra. Helemaal top. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar als ik nog eens bezoek krijg bij me in Accra van vrienden. Ik laat nog wel van me horen , we houden contact.
  All the best, Nanta yie!

  Ludo en Ruth Vriends – Boatemaa, Valkenburg, Nederland

 • De stad Kumasi met zijn enorme markt...

  5-12-2013

  Wij hebben in Ghana een leuke tijd gehad. Het is een mooi land met vriendelijke mensen. In de week dat we in Ghana geweest zijn hebben we veel in de auto gezeten en veel van de omgeving kunnen zien. Richard was een prima chauffeur en was erg behulpzaam. Na onze eerste nacht in Accra hadden we een afwisselende reis naar Agogo over goede en minder goede wegen:-) We hebben genoten van alles wat we onderweg zagen en zijn ook nog gestopt om lokale zoete gebakken aardappelen te eten. In Agogo hebben we het ziekenhuis waar onze dochter verblijft bezocht. Zowel Kumasi met zijn enorme markt als het dorp in het water ( Nzulezu ) was indrukwekkend. Een klein minpuntje was de kamer in Tenack Beach Resort. Na een telefoontje onzerzijds naar jullie is het goed opgelost en hadden we daar verder een prima verblijf. Het bezoek aan Elmina en het slavenfort was indrukwekkend. De drukte in de haven was ook mooi om te zien. Het verblijf in K0-Sa beach was ook prima met gastvrij personeel. De voorlaatste dag hebben we Kakum national park bezocht, een wandeling door de boomtoppen en door het tropisch regenwoud wat afgesloten werd met een bezoek aan het Mockeyreserve en het Hans Cottage Botel waar we de krokodillen van dichtbij hebben kunnen bekijken zonder dat ze een poging ondernamen om ons te consumeren:-D
  Al met al een leuke, goed verzorgde vakantie. Mochten we nog eens een keer naar Ghana komen dan zullen we zeker weer contact met jullie opnemen voor het plannen van de nieuwe reis. Bedankt en doe ook de groeten terug aan Richard.

  Geertje en André Meulendijks, Gemert, Nederland

 • Nagenieten van onze reis

  26-11-2013

  Intussen terug in het koude Belgie zijn we nog volop aan het nagenieten van onze reis. Wat betreft onze ervaring met jullie organisatie zijn we heel positief. Vooral het beach house was meer dan in orde. Je zal ons in de toekomst zeker nog horen bij volgende reizen naar Ghana.

  Dieter de Groot, Oby en Tobe, Kappelen (Antw.), België

 • 4 fantastische dagen in het Ayikoo beach house

  28-10-2013

  Wat een fantastische plek om even te relaxen en bij te komen van alle indrukken die je bij een eerste bezoek aan Ghana en Afrika opdoet.
  Het beachhouse is een oase van rust te midden van de palmen in de tuin en met het strand echt voor de deur. Wij dachten dat dit alleen in de vakantiefolders en televisieseries voorkwam, maar hier is het werkelijkheid, je “eigen” beachhouse.
  Lekker wandelen over een leeg strand, terwijl de lokale vissers terugkomen met hun vangst. Koffie bij de buren van Ko-Sa, maar vooral met z’n allen genieten van het prachtige beachhouse wat ruim genoeg was voor onze beide gezinnen.
  De keuken in het huis is prima en met een Ghanese familie samen maak je daar dan ook veelvuldig gebruik van, zeker als je dan ook nog eens vers gevangen zeekat (sepia) met jollof rijst kan eten.
  Het beachhouse is daarnaast een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar Cape Coast, Elmina, maar ook Kakum National park met de Canopy walk is prima te doen.
  Al met al hebben we erg genoten en is het zeker een aanrader om nog eens terug te gaan.

  Balt, Ageeth, Sanne, Marias en Bente samen met onze Ghanese gastfamilie, Schoonhoven, Nederland

 • Fantastisch!

  22-10-2013

  Wat een geweldige tijd hebben mijn vader en ik in Ghana gehad! Als sinds februari wisten we dat naar Ghana zouden gaan, maar pas een maand voordat we vertrokken zijn we ons gaan orienteren. We kwamen op de site van Rebecca en Melvin, en binnen korte tijd hebben we alles samen kunnen organiseren. We hadden een paar wensen (ziekenhuisbezoek in Akatsi, en de markt in Kumasi) en de rest hebben zij prima voor ons geregeld. Het Nederlandse overleg van tevoren is erg prettig. Bij aankomst stond Tetteh op ons te wachten,hij bracht ons fijn naar het hotel en de dag daarna begon onze reis echt. Hij was een super lieve, vriendelijke, grappige en aardige man. Hij vertelde veel, beantwoordde de vragen en liet ons de mooiste plekjes zien.Het verkeer is chaotisch in Ghana, maar wanneer je bij hem in de auto zat,had je dat absoluut niet door! Hij reed ontzettend veilig! We hebben een rondreisje gemaakt in het zuiden (accra, akatsi, koforidua, lake volta, kumasi, elmina, cape coast) en in een week hebben we veel gezien en prachtige foto’s! Het waren maar druppels op een gloeiende plaat; maar het weggeven van spullen in kleine dorpjes is zo mooi om te zien! ik raad Tetteh en de hele organisatie aan bij iedereen die graag naar Ghana wil! Ontzettend goed! Onze complimenten!

  Anne Verbruggen, Mierlo, Nederland

 • Vakantie en bezoek aan zoon in Berekum

  10-9-2013

  We zijn inmiddels weer ruim 2 weken terug in Nederland en we kijken alle drie terug op een geweldige reis door Ghana. Onze rondreis was goed georganiseerd waarbij we veel van het land hebben gezien en heel veel indrukken van het leven en welzijn en van de natuur hebben gekregen. Wegens de korte tijd en ons specifieke doel Berekum misschien jammer dat we de Volta Regio hebben gemist. Alle lof voor de organisatie en zeker ook voor onze chauffeur Richard, die vriendelijk, behulpzaam was en zoveel mogelijk aan onze vragen of wensen heeft voldaan. Voor ons zelf was uiteraard ook een hoogtepunt om na 3 maanden onze zoon/broer/neef te zien en de manier waarop hij leeft en werkt in het ziekenhuis van Berekum. Als je in Berekum weer eens gasten wilt laten logeren dan kunnen wij aanbevelen in de stad het Ginaat Hotel (eenvoudig/netjes) mits je vooraf wel kunt afstemmen of op de toegewezen kamer altijd stromend water is voor de wc/douche. Veel succes in de toekomst.
  Henk van den Brand

  Henk van den Brand, Veghel, Nederland

 • Rondreis en bezoek aan mijn oude stageadres

  27-8-2013

  Wij hebben dankzij jullie in een korte tijd veel van Ghana mogen ervaren! Onze reis is in overleg met Melvin & Rebecca helemaal ingevuld. Vervolgens hebben zij alles tot in de puntjes geregeld, van auto, chauffeur, overnachtingen, etc. Na aankomst op het vliegveld is het plezierig als iemand je opwacht die je direct naar het hotel brengt. De volgende dag zijn wij afgereisd naar Anfoega, waar ik 3 jaar geleden stage heb gelopen. Dit was echt super leuk, het voelde weer gewoon goed, heel leuk om iedereen terug te zien!! Onze chauffeur Eric was vanzelfsprekend prima! Eric is een chauffeur met ingebouwde gps en vooral ook superstipt, nooit te laat!! Hij rijdt rustig en veilig en weet veel plaatsen te vinden. Hij is zeer betrouwbaar en heeft veel verteld over allerlei bomen, planten, lokale gebruiken en de Ghanese cultuur. We bevelen hem van harte aan bij volgende klanten! Bovendien is hij heel aardig, vriendelijk, behulpzaam en prettig gezelschap, misschien wel het belangrijkste als je 17 dagen met elkaar in een auto doorbrengt. Onze auto, Toyota Land Cruiser voldeed aan alle opzichten! De reis was een aaneenschakeling van hoogtepunten. De natuur bij de Wli watervallen, boti watervallen, kintampo watervallen en het Bosumtwi was erg mooi, het dorpje Sognaayilli was erg bijzonder. In het dorpje heb je hele leuke activiteiten. Meet Africa. Je krijgt een beeld van het Afrikaanse traditionele geloof en je ziet hoe lokale gerechten worden bereid. Het hand in hand project was indrukwekkend.
  Bijzonder vonden wij dat we zo dichtbij de olifanten konden komen in Mole. Het was de moeite. Als mensen hier mijn verhaal horen, vinden ze dat we op korte tijd toch wel heel wat gezien en meegemaakt hebben. Mochten er nog kandidaten zijn, dan zeg ik gerust dat ze bij jullie aan het goede adres zijn. Ayikoo Tours, hartelijk dank dat we via jullie onze onvergetelijke reis hebben kunnen boeken. Een tijd om nooit meer te vergeten!

  Zorica & Eric, Zundert, Nederland

 • Indrukwekkend Ghana

  16-8-2013

  Wij zijn net terug van een geweldige reis door Ghana. Eerst zelf bedacht wat we in ieder geval wilden zien en daarna in overleg met Melvin en Rebecca de reis helemaal ingevuld. Vervolgens hebben zij alles tot in de puntjes geregeld, van auto, chauffeur, overnachtingen tot en met een week in het weeshuis in Damongo.
  De chauffeurs, Tetteh en Seth, waren vanzelfsprekend prima chauffeurs maar daarnaast vertelden ze ook veel over Ghana, waren ze onze gidsen (bijvoorbeeld op de markt in Kumasi waar je anders zomaar verdwaald), behulpzaam en bovendien prettig gezelschap.
  REIS
  Eigenlijk was de reis een aaneenschakeling van hoogtepunten. De natuur bij de Wli watervallen en het Bosumtwi was erg mooi, de dorpjes Sognaayilli en Sonyo erg bijzonder. Het hand n hand project erg leuk.
  Heel speciaal was dat we zo dichtbij de olifanten konden komen in Mole, maar de meeste indruk heeft toch ons weekje in het weeshuis bij Abraham in Damongo gemaakt. Een tijd om nooit meer te vergeten.

  Hans, Arida, Lisanne, Susanne en Bob, BERGSCHENHOEK, Nederland