traditionele vissersboot GhanaJongens gezichten - GhanaMango's Ghana

Mole park: Eén van de vele hoogtepunten in Ghana

Mole Nationaal Park

 

kinderen bij het museum van Mole parkVoor veel mensen is Mole safari park één van de hoogte punten van hun bezoek aan Ghana.

 

Olifanten in Mole nationaal park

Het Mole hotel heeft een restaurant, bar en zwembad met schitterend uitzicht over het park en de drinkplaats voor olifanten, apen, antilopen etc. Je kunt te voet een safari door het park maken met een van de gidsen van Mole. Ook kun je met een terreinwagen verder het park in of evt. ’s nachts kamperen in het park

 

In principe kun je met eigen auto in een volle dag naar het Mole Park rijden. Maar in 2 dagen is beter te doen. We verhuren een terreinwagen met ervaren chauffeur / gids (zie onze autoverhuur pagina voor prijzen). Deze auto is prima geschikt voor de mindere en/of onverharde wegen in het noorden van Ghana en kan zelfs voor een jeep safari Jeep safari in Mole nationaal parkgebruikt worden in het Mole park.

 

Verder kun je vanuit Mole een fiets-tocht maken naar het traditionele dorp Larabanga en omgeving, hier kun je een bezoek brengen aan de eeuwenoude Larabanga moskee. Je kunt fietsen huren in het Mole motel.

 

Bezoek aan traditioneel dorp 'Larabanga' bij MoleOok een bezoek aan het traditionele dorpje Mognori is mogelijk, gelegen op 15 km van Mole park. Het dorpje Mognori kun je in het kader van ‘community tourism’ bezoeken. Je maakt er kennis met de ‘Chief’ en de bewoners van het dorp. Je kunt een bezoek brengen aan de boerderij en ziet hoe lokale gerechten worden bereid. Je kunt tevens in een traditionele hut in ‘Mognori eco village’ blijven logeren. Of je slaapt op het dak van een van de huisjes. De opbrengsten komen direct ten goede aan het dorp.

 

 

 

 

Mole Motel & Restaurant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Online boeken actie Ghana
Fascinerend boek:
Over slavenhandel
en leven rond het
oud Hollandse fort in
Elmina. De schrijver
trekt tevens het Gha-
nese binnenland in
Deze reisgids is een
aanrader, met prak-
tische tips over be-
zienswaardigheden
accommodatie, ver-
voer, reisafstan-
den en kaartjes
..
Een boeiende histo-
rische roman over
Ghana en Neder-
land na de slaven-
tijd is ‘De zwarte
met het witte hart’
van Arthur Japin
Nederlands reis-
boek ‘Ervaar Ghana’
is nuttig en leuk als
voorbereiding op je
reis naar Ghana.Veel
over natuur, cultuur
en ecotoerisme