traditionele vissersboot GhanaJongens gezichten - GhanaMango's Ghana

Twaalf dagen toerden we door Ghana met een uitstekende auto en dito chauffeur. We deden veel indrukken op en genoten van de natuur en de mensen. Fijn dat Ayikoo alle overnachtingen al had geboekt. Er werd overal op onze komst gerekend en onze driver hielp bij het inchecken. Leuk om een chauffeur te hebben die de goede plekjes weet en veel over het land kan vertellen. Lake Bosomtwi is echt een aanrader! We hebben gevaren op een drijvende plank met een visser uit het dorp. Je kunt er ook heerlijk en veilig zwemmen!
Bobiri met zijn prachtige bomen en vlinders is een uniek stukje natuur.
Het hotel in Mole National Park was hilarisch: een kamer met een bad, maar geen water uit de kraan! Maar … de olifanten waren indrukwekkend, net als die krokodil die een baboon van de oever van een meertje plukte.
In Larabanga kregen we een uitgebreide rondleiding door de belangrijkste teacher van het dorp. Hij nam ons vervolgens mee naar Mognori, waar we eerst kennismaakten met de chief voor het dorp in mochten. Boeiend: 2 dorpen zo dicht bij elkaar en zo verschillend.
Op de markt is Kumasi moet je wel weten waar je moet zijn, anders verdwaal je in de chaos.
Langs de kant van de weg kunt je van alles kopen. Ook handig als je even nodig moet: er is altijd wel iemand die zijn afvoerputje ter beschikking stelt.
Vergeet niet om in Ghana naar PCC Hand in Hand Community in Nkoranza te gaan. Een leefgemeenschap waar kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudig beperking liefdevol worden opgevangen en verzorgd.
Al met al: een vakantie die we niet snel zullen vergeten!