traditionele vissersboot GhanaJongens gezichten - GhanaMango's Ghana

In april zijn we met z’n 5-en op bezoek geweest bij onze dochter Karlijn en haar klasgenote Judith die stage lopen op de Primary school in Akatsi. Het was geweldig haar terug te zien. Indrukwekkend om te zien hoe de mensen in Ghana leven en hoe je daar als Nederlanders mee omgaat en je aanpast als je daar tijdelijk woont.
We hebben samen met Melvin en Rebecca onze reis uitgestippeld en 2 auto’s gehuurd met chauffeur. Super zoals Richard en Eben ons overal naar toe gebracht hebben, meedachten en rekening hielden met onze wensen.
Het slavenfort in Elmina heeft veel indruk op ons gemaakt. Spannend de canopywalk in het Kakum National Park.
Zeven blanke mensen bij elkaar vallen wel op. Wij als Yevu’s hadden veel bekijks en de Ghanezen maken graag een praatje met je. How are you, what’s your name?
Bijna niet te geloven dat je op het ene moment de hutjes ziet waarin de Ghanezen wonen en enkele 10 tallen meters verderop, achter een schutting, logeer je zelf in een mooi hotel of bungalow met airco of ventilator. Ook het eten was daar goed.
De laatste dagen hebben we doorgebracht in het beachhouse. Een schitterend huis op een prachtige locatie.
Daar sta je dan, waar kunnen we eten en drinken kopen? Geen probleem. De chauffeurs en Joe, de watchman, gingen onze boodschappen halen en wij gingen in het nabij gelegen restaurant, dat door Nederlanders gerund werd, eten. Heerlijk.
Regelmatig meegemaakt dat de stroom uitviel, ja dat hoort erbij. Kennis gemaakt met kakkerlakken!
Het reizen met de trotro was een heel avontuur.
Lopen over een markt is een waar genot voor je zintuigen. Zo anders als in Nederland. Geen mooie luxe winkels maar overal kraampjes langs de weg waar de mensen hun waren verkopen.
Verhalen en foto’s kunnen niet weergeven hoe het in Ghana is. Dit moet je zelf beleven en meemaken.
We kijken terug op een onvergetelijk avontuur.