traditionele vissersboot GhanaJongens gezichten - GhanaMango's Ghana

Van 25 nov. tot 19 dec. hebben we op onze eigen fietsen een tocht van ruim 1000 km door Ghana gemaakt. Het is dan heel fijn als de start en finish goed geregeld zijn. Ayikoo Tours verzorgde op uitstekende wijze het ophalen/wegbrengen vanaf het vliegveld in Accra. Het Beachhouse in Ampenyi was een van onze mooiste rustpunten waar we 3 dagen zijn gebleven om de omgeving te verkennen en te zwemmen in de schone zee. Heel relaxed genieten in een paradijselijke setting onder de cocospalmen van strand, zee, visserij en lekker eten bij de buren van Ko-Sa.
Ghana is heel leuk om met de fiets te verkennen. Overal langs de weg wordt je enthousiast begroet en welkom geheten (Akwaaba!). Langs de weg is volop aanbod van vers fruit, oliebollen, brood, drinken. Je hoeft dus niets mee te nemen en er zijn onderweg volop overnachtings mogelijkheden in guesthouses en hotels.
We fietsten meestal van 6 uur in de ochtend tot het middaguur en dan in de namiddag een rondje zonder bagage op de overnachtingslokatie. Het ‘rotshuis’ van Hand in Hand in Nkoranza is ook een heel bijzondere plek. We fietsten vandaar naar het leuke Boabeng Monkey Sanctuary. Andere bijzondere plekken die we met de fiets bezochten zijn Lake Bosumtwi, het Arboretum van Bunso, het Cocoa Research Institute in Tafo, de Aburi Botanic Gardens en Kumasi.
Melvin en Rebecca, dank voor jullie goede adviezen, airport pick-up en prachtige beachhouse!