traditionele vissersboot GhanaJongens gezichten - GhanaMango's Ghana

Wij zijn 15 dagen naar Ghana geweest, waarvan 9 dagen met de reisorganisatie van Melvin en Rebecca. We hadden ons geen andere reisorganisatie kunnen wensen! We hebben aardig wat over en weer gemaild voordat ons definitieve reisplan klaar lag. Complimenten hoe Melvin iedere keer flexibel was en meedacht naar een voor ons zo perfect mogelijke vakantie. En dat is gelukt! Ook tijdens de reis kregen we smsjes of hoorden we van het hotel dat Rebecca nog had gebeld om onze komst nogmaals aan te kondigen. Fijn om het idee te hebben dat je de reis op eigen houtje doet, met toch de zekerheid dat iemand een vinger aan de pols houdt, ‘just in case’.
Chauffeur Abraham reed prima. Hij kent alle wegen, zelfs in kleine dorpjes & uithoeken van het land. Wij zijn vanaf de grens eerst naar het nijlpaardenreservaat in Wechiau geweest. Daar hebben we op het dak van de lodge geslapen en nijlpaarden gezien (gaaf!). ‘s Nachts lagen we onder duizenden sterren en het enige dat je hoorde waren typisch Afrikaanse geluiden (een jongetje dat zich zingend tot god richtte, geiten, etc). Geweldig!
Mole was ook echt mooi. Vanaf je privéterras kijk je uit over het park en zie je olifanten baden in het meer. Maar: je moet daar wel uitkijken voor de bavianen en zorgen dat je niet zomaar met eten rondloopt. Dat proberen ze van je af te pakken, en als zo’n beest op je af stormt ben je niet blij. Kumasi is een drukke stad. We hebben daar een leuke dagtocht gemaakt langs het paleis, weefdorpje en cultural market. Vervolgens naar het slavenfort Elmina. Wat een heftige verhalen, daar had ik best meer over willen weten/horen. Tenslotte zijn we de reis geëindigd aan de kust, bij Green Turtle Lodge. Ook hier was het echt top, hoewel het weer niet helemaal meezat. Het was een perfecte hangplek om een boek te lezen en een paar dagen de wereld te vergeten. Prima aanrader voor avontuurlijke reizigers en mensen die even echt weg willen zijn na een lange tocht.