traditionele vissersboot GhanaJongens gezichten - GhanaMango's Ghana

“April 2013: Op expeditie naar Ghana. Ampenyi om precies te zijn. Een ruim huis met belendend veldje onder de klapperbomen op het strand. Op 10 april begonnen we met de opbouw van ons station en aan het eind van de middag tot maanondergang konden we meteen ruim 35 stations gelukkig maken.
We vertoefden in een fantastische omgeving. Een afwisselend landschap, van tropisch regenwoud tot cacaoplantages afgewisseld door lagunes en heuvels. Het is er eeuwig zomer. Elke dag temperaturen rond 34 graden. Verder maakten we er een gewoonte van elke dag op straat hapjes te nemen en contacten te leggen. Heel bijzonder vertelde men, ‘blanken doen dat niet’. Dus deden we lekker mee aan het dorpsgebeuren. Uiteraard werd ook een safari gedaan en konden de nodige plaatjes worden geschoten voor het thuisfront. Er was een regenwoud in de buurt waar je aan een soort horizontale touwladder 40 meter boven de grond kon lopen. We deden inkopen in Elmina en Cape Coast. We werden hier nadrukkelijk geconfronteerd met duistere bladzijden uit onze vaderlandse geschiedenis. Goudkust was immers onze laatste kolonie in Afrika; pas in 1872 ruilden we het met Engeland tegen delen van Sumatra. De heren van de West-Indische Compagnie verdienen veel geld aan slavenhandel. De mensonterende cachotten en horrorverhalen maakten ons bewust van de ellende.
Naast de hobby hebben wij ook het lokale voetbalteam ondersteund door het overhandigen van voetbalshirtjes die we hadden meegekregen van SC Cambuur.
We zien terug op een uiterst succesvolle DXpeditie. Onze dank gaat uit naar Ayikoo Tours voor de perfecte accommodatie.”
*Bovenstaande is gepubliceerd in het blad Electron
Klik HIER voor een boeiend boek over de historie van Elmina