traditionele vissersboot GhanaJongens gezichten - GhanaMango's Ghana

Prima chauffeur, je kan met hem zeker je verwachtingen bespreken.

Met chauffeur Kwame een super trip gehad van 5 dagen Accra, Elmina/ Cape Oast/ Assim, Kumasi/ Accra. Zeer deskundig, Goed Engels spreken, prima chauffeur maar bovenal een plezierige man. Alle Highlichts en meer gezien het echte Afrika nog kunnen ervaren zoals ik dat zelf 28 jaar geleden voor de eerste keer mee mocht beleven

Wij hebben in januari 2020 bij Melvin en Rebecca van Ayikoo Tours een rondreis door Ghana geboekt van 9 maart 2020 tot 27 maart 2020, waaronder een verblijf van een paar dagen in hun Beach House.
Tijdens de voorbereiding van onze reis was er al een prima contact met hen, waarbij zij ons perfect hebben geholpen bij onze vragen als ook het verstrekken van geheel vrijblijvende adviezen.
Zo hebben wij tijdens de rondreis o.a. gebruik gemaakt van hun auto met chauffeur (Kwame), een uitstekende ervaring, alles was bespreekbaar en tip top verzorgd.
We weten dat veel reisorganisatie prachtige beloften en reclame uitingen hebben, die in de praktijk (dikwijls) niet waar gemaakt (kunnen) worden, bij de mensen van Ayikoo Tours hoef je daar niet aan te twijfelen, zij maken hun toezeggingen en beloften ook echt waar. Bij dit alles is het “key-woord” maatwerk.
Door de corona virus problematiek moesten wij ons reis helaas voortijdig afbreken, ook hierbij konden wij op hun support rekenen.
Melvin en Kwame bedankt voor jullie inzet, service en maatwerk reiservaring !!!
Met respect Jan en Gala.

We hebben een paar dagen vakantie gevierd in het Beach House. Een heerlijk verblijf. Met zijn tweeën in een huis met drie slaapkamers en drie badkamers, of waren het er vier, met een hele grote palmentuin. Direct aan het strand, de hele dag hoor je de branding en die zie je als je op het hoge terras zit. Alles is er, bedden okay. Auntie is een schattige vrouw die schoonmaakt en je was doet. Het verblijf was nog extra leuk en luxe omdat Ko-Sa resort met uitstekend restaurant op een paar minuten lopen ligt. De red snapper was kort voor consumptie door de lokale vissers aangevoerd. De andere kant op is het een paar minuten naar de taxistandplaats met heel gammele taxi’s, een belevenis op zich. Je zit zo in Elmina met een goed bewaard slavenfort met een uitstekende gids. Al met al, je voelt je er als verwend als God in Ghana, en weet wel, in Ghana is God alom aanwezig.

Beste Melvin en Rebecca,

Na weer een mooie reis aan het ons geliefde Ghana welke voor ons als een 2e
thuis is kunnen we er weer even tegenaan. Ook tijdens deze reis zoals veel van onze voorgaande konden we weer rekenen op een perfecte service bij onze airport pick up als ook het verder transport in Ghana. Telkens was een van jullie chauffeurs op het afgesproken tijdstip aanwezig en bracht ons veilig ter plaatsen. In de toekomst maken we zeker nog graag gebruik van jullie diensten bij transport en als onze kinderen wat groter zijn eens een rondreis door Ghana.

Dieter, Oby, Tobé en Ify

Omdat onze zoon voor zijn buitenlandse stage 4 maanden in Ghana zat, wilden wij hem in de paasvakantie even een bezoekje brengen en dit tevens combineren met een rondreis in Ghana. Wij deden beroep op Ayikoo Tours om ons daarin wat te begeleiden. Wij vonden het in de voorbereiding heel fijn dat steeds heel snel op onze vragen gereageerd werd door Melvin, en dat telkens goed met onze vragen rekening werd gehouden, zodat we een programma op maat konden samenstellen.
Ook ter plaatse was alles heel goed geregeld : onze gids/chauffeur, de geboekte hotels, de binnenlandse vlucht, … Zelfs ter plaatse konden wij af en toe via Whats App nog vragen stellen aan Melvin of Rebecca.
Wij hebben genoten van het terugzien van onze zoon de 3 dagen die we samen met hem doorbrachten in de Ayikoo Beach House in de buurt van Cape Coast : een waar paradijs, vlak bij het strand van waaruit leuke excursie konden gemaakt worden oa naar het slavenfort in Elmina, het Kakum National Park, enz. De housekeeper Emmanuel was steeds supervriendelijk en heeft speciaal voor ons een lekkere BBQ gedaan met kampvuur.
Na die 3 dagen maakten wij een rondreis van een 10-tal dagen door Ghana : wij overnachtten oa in Akosombo aan de Voltarivier, aan de Wli watervallen, aan het Bosumtwi meer, in het Mole National Park, in Tamale en in Accra.
Over het algemeen waren wij heel tevreden over de verschillende hotels en de geboden service aldaar. Vooral in het Wli Waterheights Hotel aan de Wli watervallen was het personeel supervriendelijk en deden ze heel hard hun best om het ons zo aangenaam mogelijk te maken. Ook in het Gye Nyame hotel in Accra, waar wij 3 keer op verschillende momenten een nacht verbleven, werden wij steeds heel hartelijk onthaald. Iets minder tevreden waren wij over het Mole Motel. Alhoewel prachtig gelegen in het mooie Mole National Park, was het personeel weinig vriendelijk en leken ze niet echt in te zitten met de wensen van hun gasten. Ook het ontbijt stelde niet veel voor : 2 keer was er enkel een omelet te krijgen, geen fruit, geen jam, … Toch wel karig voor de prijs die we betaalden. Ook het Adi Lake Resort kwam voor ons eerder anoniem en weinig aantrekkelijk over. Het boottochtje waarvan sprake in ons programma bleek niet meer te bestaan. We moesten daarvoor naar een nabijgelegen hotel en dat bleek dan over een luxe motorboot te gaan, weinig authentiek. Het aangekondigde zwembad stond leeg en dus niet meer functioneel.
Qua excursie hebben wij vooral heel hard genoten van de omgeving rond Cape Coast, het Mole National Park, het Tafi Atome Monkey Sanctuary, het stadsbezoek in Accra (oa Jamestown) en zeker ook de rondleiding in het traditionele dorpje Larabanga.
Jammer vonden wij het wel dat een aantal aangekondigde sociale projecten en vrijwilligerswerkingen, waar wij heel benieuwd naar waren om dit te bezoeken, niet meer bleken te bestaan. Zo bv. de ‘Be-The-Change’-foundation in Ampenyi, en het Kidz Active project in Tamale. Heel spijtig dat dergelijke projecten er blijkbaar niet in lukken om te overleven.
Om deze rondleiding te kunnen doen hadden wij een 4×4 auto van Ayikoo Tours met chauffeur ter onzer beschikking. Aangezien de afstanden tussen de verschillende hotels soms erg groot waren, hebben wij heel wat uren doorgebracht in de auto, samen met onze chauffeur Eric. In het begin vroeg het wel wat tijd om elkaar te leren kennen, maar na enkele dagen hadden wij een heel leuk en aangenaam contact met Eric. Hij hielp ons steeds om al onze wensen mogelijk te maken en begeleidde ons heel veilig door het niet altijd zo simpele verkeer en op de niet zo comfortabele wegen. Ook vertelde hij ons veel achtergrondweetjes over de streek, cultuur, religie, enz. In Tamale namen wij de voorlaatste dag een binnenlandse vlucht terug naar Accra. Onze laatste excursiedag hadden wij dus een andere chauffeur, nl. Joseph, maar ook hij was heel hulpvaardig en vriendelijk.

Tijdens de carnavalsvakantie 2019 hebben wij onze dochter Samy opgezocht die onderzoek deed voor haar studie in Koforidua. We zijn via de prachtige Wli falls naar Mole park gereisd, waar we veel olifanten van dichtbij hebben gezien. Vervolgens hebben we een nacht doorgebracht in het guesthouse bij Boabeng Fiema monkey sanctuary: dit is eenvoudig, maar is erg idyllisch gelegen en een echte lokale ervaring: kortom een echte aanrader; via Kumasi, waar we een interessante rondleiding kregen van een trotse Asanti naar het mooie Lake Bosomtwe. Omdat helaas het beach house niet beschikbaar was, hebben we ons laten afzetten bij Ko Sa Beach resort om nog een paar dagen te genieten van zon en strand. En om natuurlijk Elmina Castle te bezoeken, wat geen enkele Nederlander zou mogen overslaan. We waren heel erg blij met onze chauffeur Kwame. Hij heeft heel veel uren achter het stuur moeten zitten voor ons en we hadden erg interessante gesprekken met hem, waarbij we ontzettend veel hebben geleerd van de cultuur van Ghana en de verschllen met Nederland. Wij bevelen Ayikoo Tours van harte aan. Ook de mailwisseling met Melvin van te voren was erg prettig.

van 29-12 tot 4-1-2019
We hebben met een groep van 6 personen een indrukwekkende vakantie beleefd in Ghana. Accra was bruisend en kleurrijk. Daarna was ons verblijf in het Beach House tijdens de jaarwisseling letterlijk een verademing. “Relax-Unwind- Enjoy” staat er op het bord in de tuin en dat is precies wat het is!! We hebben genoten van dit geweldige huis met zijn prachtige tuin én de verkoelende oceaan vlak voor de deur. Alles was prima verzorgd, zeker door de hulp van Emmanuel, die altijd voor ons klaar stond.
Samengevat: een aanrader voor wie eens een andere vakantie wil.

Complimenten aan Ayikoo voor de zeer goede organisatie van onze rondreis door Ghana en het afsluitende relaxte verblijf in het beach house!!! Dankzij onze chauffeur Isaac zijn we overal op een veilige en bovenal zeer prettige manier naar Mole Park, Kintampo watervallen, African Rock, Monkey Sanctuary, Hand in Hand project, Kakum Park en Slavenforten Cape Coast en Elmina en het beach house gebracht. Op advies van Isaac voorafgaande aan het bezoek van de forten ook de “slavenwasplaats” bezocht. Indrukwekkend! Behoudens het Lakepoint Guesthouse aan het Bosomtwe meer waren de geregelde accommodaties perfect. Lakepoint Guesthouse viel tegen vanwege de overmaat aan muggen (overigs vrij normaal aan een meer) en de slechte staat van de bedden. Dit Guesthouse was overigens op ons eigen verzoek in programma opgenomen, maar daar zijn we eerder vertrokken.
Tot slot het beach house: geweldig huis met goede verzorging van Emmanuel.
Melvin, Rebecca, Isaac en Emmanuel: Bedankt voor deze onvergetelijke ervaring.

Wat een heerlijke tijd hebben wij mogen beleven in jullie prachtige beach house.
Vanaf het moment dat we aan kwamen was caretaker Emmanuel super behulpzaam en in afgelopen dagen is hij echt uitgegroeid tot een echte vriend.
Hij is met ons mee gegaan naar Kakum en Elmina castle en begeleid met het reizen overal naar toe.
We hebben samen met hem over een markt gelopen en het dorp bij het huis verkend, waar we ook zijn familie hebben mogen ontmoeten.
Samen met gids Californie (van zijn we richting een ander dorpje gereisd waar we een kippenfarm bezocht hebben en met de dorpskinderen gesproken. Wat een bijzondere belevenis hoe we onthaald werden als beroemdheden.
Ons verblijf in jullie beach house is mede dankzij Emmanuel echt geweldig geweest. Jullie hebben echt een goede aan iemand zoals hij. We hebben genoten!